A betegség ne legyen szegénység

0
79
egészségbiztosítás

A munkából való kiesés kizárólag akkor jön jól, ha egyébként is pihenésre vágyunk és szabadságot tervezünk. Egy betegség miatti munkahelytől való távollét komoly anyagi kiesést jelenthet, amit sokan nem engedhetnek meg maguknak, éppen ezért általában betegen is dolgoznak. A pandémia előtt simán elnéztük egymást betegen a munkahelyen, sőt, együttérzően jobbulást kívántunk és abban reménykedtünk, hogy munkatársunk húzni fogja az igát, így nem kell helyettesítenünk. Mára minden megváltozott.

Mostanság nem illik betegen kollégáink közé menni és nagy eséllyel kerülhetünk “vesztegzár” alá akár 1-2 hétre is. Ha előrelátóak voltunk, képeztünk némi tartalékot, de ha ez nem sikerült, vagy egy korábbi betegségnél már elfogyott a félre tett keret, bizony a kölcsön irányába kell kacsingatnunk. De nem ez a cél, mert sokkal okosabb előre bebiztosítani a hasonló helyzeteket és a legtöbb családban már jól működő egészségbiztosításról alaposabban informálódni. Arról, hogy mit jelent ez a biztosítási forma, az egészségbiztosítás szóra kattintva olvashatsz.

Az egészségbiztosítás előnyei:

  • az egyre romló állami egészségügyi körülmények életünkből való száműzése,
  • a várólisták elfelejtése,
  • az igénybe vehető orvosi ellátás színvonalának emelkedése,
  • napi térítési díj munkából való kiesés, kórházi ápolás, műtét esetén.

Az egészségbiztosítás mindent fedez?

Azért ez nem ilyen egyszerű. Egy egészségbiztosítás megkötésénél nem árt óvatosnak lenni, fontos részleteket rejthet például a biztosítási kötvényben található apróbetűs rész. Adhatunk olyan tanácsot, hogy mindent alaposan olvass át, de biztos, hogy érteni fogod? Minden eshetőségre érdemes kitérni, mielőtt kiválasztjuk az egészségbiztosítást, például lényeges kérdés, hogy fizet -e a biztosító, ha a vírus miatt esek ki a munkából. Ugye nem mindegy?

A csoportos egészségbiztosítás a munkahelyi közösségeket és a munkaerő stabilitást is védi, ezen kívül az egyéni egészségbiztosítás gyors magánorvosi ellátást kínál, aminek díját a biztosító állja és a munkából való kiesést is finanszírozza a jól megválasztott egészségbiztosító ránk szabott csomagja.