Kezdőlap Blog

PM: több mint öt éve tart a keresetek emelkedése Magyarországon

0
emelkedő bérek

Hozzátette: 2012-2018 között 51 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek, és a reálbérek – 2012-2017 között – is kimagasló ütemben, mintegy 32 százalékkal nőttek. A jövő évi költségvetésben az eddigi adókedvezmények megmaradnak, a legjelentősebbnek nevezte, hogy a szociális hozzájárulási adó mértéke 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökkenhet. Ez 130 milliárd forint megtakarítást jelent a vállalkozásoknak, és a béremelésre is komoly fedezetet teremt – húzta alá.
A tárca MTI-nek küldött közleményében kiemeli: a folyamatos emelkedéshez a kormányzat közszférában végrehajtott béremelései, továbbá a versenyszféra növekvő munkaerő-kereslete és a hatéves bérmegállapodás járultak hozzá.  A bérnövekedés folytatódását a 2019-es költségvetés is támogatja, hiszen a szociális hozzájárulási adó mértéke 19,5 százalékról 17,5 százalékra csökkenhet, ami a vállalkozásoknak további béremelésekre adhat mozgásteret. A közszférában is folytatódnak a bérfejlesztések, 2019-től tovább nő a katonák és a rendvédelmi dolgozók, valamint az egészségügyi szakdolgozók fizetése, az önkormányzati köztisztviselők és a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők bérrendezését is tervezik, a költségvetés pedig fedezetet nyújt valamennyi, a korábbi években már megvalósult béremelési intézkedés továbbviteléhez is – írták.
A PM közölte: a nemzeti kormány célja változatlanul a teljes foglalkoztatás elérése és az, hogy a gazdasági növekedés eredményét a munkavállalók is egyre inkább érezzék. A növekvő bérek és a munkából élők számának dinamikus növekedése emellett a magyar gazdaság fellendülését is érdemben támogatja, párhuzamosan a költségvetés egyensúlyának megőrzésével.

Kép és szöveg: MTI

KSH: májusban 10,9 százalékkal nőttek a keresetek

0
emelkedő fizetések

Az első öt hónapban a bruttó és a nettó átlagkeresetek is 12,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a bruttó átlagkereset a nemzetgazdaságban 323 400 forint, a nettó átlagkereset pedig 215 000 forint volt. A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással – közölte a KSH.
Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél közfoglalkoztatottak nélkül számolva 340 ezer forint volt.
Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset májusban családi kedvezmény nélkül 217 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 226 300 forintra becsülhető. A bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 10,9 százalékkal nőtt májusban az előző év azonos időszakához képest.
A reálkereset az első öt hónapban 9,7 százalékkal emelkedett a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért 2,2 százalékos növekedése mellett.
Január-májusban teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete – a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – 323 400 forint, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 336 ezer forint volt.
A KSH közölte: a bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb, 610 800 forint, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a legalacsonyabb 208 100 forint.
A rendszeres – prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélküli – bruttó kereset 300 800 forint volt január-májusban.
Nemzetgazdasági szinten az átlagos – családi kedvezmény nélkül számított – nettó kereset 215 ezer forint volt. 2018-ban a családi adókedvezmény a kétgyermekes családok esetében tovább emelkedett. A kedvezményt is figyelembe véve a nettó kereseti átlag 223 600 forintra becsülhető.
A költségvetési és a nonprofit szféra egyes szervezeteinél dolgozók közül mintegy 80 ezer fő – az adóváltozások ellentételezését szolgáló, a keresetbe nem tartozó – kompenzációban részesült, ennek összege átlagosan 8400, illetve 7400 forint.
Január-májusban a bruttó és a kedvezmények nélkül számított nettó átlagkereset egyaránt 12,1, a rendszeres bruttó kereset ennél kisebb mértékben, 11,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához hasonlítva.

Elemzők: kétszámjegyű maradhat a bérnövekedés idén

0
növekvő bérek

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók  átlagos bruttó keresete 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Az első öt hónapban a bruttó és a nettó átlagkeresetek is 12,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a bruttó átlagkereset a nemzetgazdaságban 323 400 forint, a nettó átlagkereset pedig 215 000 forint volt.
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője azt írta: a tavalyi magas bázis miatt az év hátralevő részében lassabb bérdinamikára számít, azonban a munkaerőhiány gyorsabb bérnövelést kényszeríthet ki. Így éves átlagban 10,8 százalékos bérnövekedéssel számol, amely a várt 2,7 százalékos infláció mellett 7,9 százalékos reálbér-növekedést eredményezhet. Kifejtette: a bérköltségek azonban mintegy 1,7 százalékponttal lassabban, megközelítően 9 százalékkal emelkedhetnek idén a bérterhek csökkentése miatt, ami az idén várható 8,5-9 százalék körüli nominális GDP növekedés mellett tarthatónak tűnik. Így a nemzetközi összehasonlításban alacsony bérhányad sem nő, tehát nem okozhat versenyképességi problémákat a nemzetgazdaságban.
Hozzátette: az idei várakozásukkal együtt 2013 óta közel 42 százalékkal nőhetnek a reálbérek, jövőre 8,5 százalékos bérnövekedés mellett 5,6 százalékkal emelkedhetnek a reálbérek, így 2013-2019 között már közel 50 százalékos lehet a reálbér növekedés. A fokozódó munkaerőhiány miatt, ami az egész térségre jellemző, akár erősebb is lehet a bérdinamika, így gyorsulhat a hazai – és kelet-közép-európai – bérek felzárkózása a nyugati bérekhez – jelezte.
Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában megállapította, hogy a keresetek májusi emelkedése kismértékben elmaradt a 11,2 százalékos piaci várakozástól. Az emelkedő infláció mellett lehetségesnek nevezte, hogy idén a reálbér-emelkedés kismértékben elmarad a 10 százaléktól. Ugyanakkor hozzátette: a munkaerőhiány további felhajtóerőt képvisel majd.
Ismertette: a versenyszférában 11, míg a közszférában 9,9 százalékkal emelkedtek a bérek éves alapon, ezzel hosszú idő után először dinamikusabb volt a bérnövekedés a vállalkozásoknál, mint a költségvetési szerveknél. Ez elsősorban az utóbbi szektor nem havi rendszerességű kifizetéseinek visszaeséséhez kapcsolható, csak a rendszeres jövedelmeket vizsgálva továbbra is a korábbi a sorrend.
Virovácz Péter szerint a munkaerő iránti keresletben nem látható érdemi változás, amit jó hírnek nevezett. Kitért arra, hogy nemzetgazdasági szinten 1,4 százalékkal bővült az alkalmazásban állók létszáma, mindezt úgy, hogy a közfoglalkoztatottak száma tovább zsugorodott. A legnagyobb felszívó erővel a jelentősebb ágazatok közül továbbra is az építőipar rendelkezik – vélekedett.

Költségvetés – Varga: a jövő évi büdzsé az ország biztonságának megőrzésére és a növekedésre koncentrál

0
költségvetés 2019

A kormányzat jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 1,8 százalékos GDP-arányos hiánnyal és 2,7 százalékos inflációval számol az államadósság további mérséklése mellett – emelte ki Varga Mihály.
Elmondta: az állam működése jövőre is nullszaldós lesz, a hiány a beruházásokból és a fejlesztésekből származik. A növekedést elősegítő beruházási programokra 4000 milliárd forint jut 2019-ben – közölte a pénzügyminiszter.
Rámutatott: a magyar gazdaság kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak, de vannak válságra utaló jelek, ezért a tartalékok összegét a másfélszeresére, együttesen 360 milliárd forintra emelték.
A családok támogatására fordított pluszkiadások – az adókedvezményekkel együtt – elérik a 2000 milliárd forintot, míg az otthonteremtési programra az ideinél is jóval több, 242 milliárd forint jut – mondta Varga Mihály.
A pénzügyminiszter közölte: jövőre marad az Európában egyik legalacsonyabb, 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint a 9 százalékos társasági adó, miközben folytatódnak az adócsökkentések, így újabb két százalékponttal, 19,5 százalékról 17,5 százalékra mérséklődhet a szociális hozzájárulási adó, ami több mint 130 milliárd forintot hagy a vállalkozásoknál.
Kifejtette: a szakpolitikai területek több forrásból gazdálkodhatnak a következő évben, ezen belül érdemes kiemelni az egészségügyet és az oktatást, ahol az államháztartás egészét tekintve 505 milliárddal, illetve 606 milliárd forinttal jut több forrás 2010-hez képest.
A közbiztonság megerősítésére és a honvédelemre 156 milliárd forinttal lesz több jövőre, mint az idén – mondta a miniszter. A költségvetés központi alrendszerét tekintve az egészségügyre 101 milliárd forinttal, a szabadidőre és sportra 63 milliárd forinttal több jut jövőre, az önkormányzatok pedig 208 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak – tette hozzá.
Jelezte: a családi adókedvezmény mértéke a kétgyermekesek esetében havi 40 ezer forintra nő, ami 20 milliárd forintot hagy mintegy 380 ezer családnál.
Varga Mihály kiemelte: 2019-ben újabb 5 százalékkal nő a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetése, elérve ezzel az átlagosan 50 százalékos növekedést. Az egészségügyi szakdolgozók esetében – a 2016-ban indult többlépcsős béremelés részeként – 2019 novemberétől további 8 százalékos emelést hajt végre a kormány – mondta, jelezve, a jövő évi költségvetés fedezetet nyújt valamennyi, a korábbi években már megvalósult béremelési intézkedés továbbviteléhez is.
Hozzáfűzte: a büdzsé megteremti a kormánytisztviselői és köztisztviselői bérrendezés lehetőségét is, ennek módjáról és mértékéről ősszel dönt a kormány.
Kiemelte: a kormány – 2010-ben tett ígéretének megfelelően – 2011 és 2017 között átlagosan több mint 26 százalékkal emelte a nyugdíjakat, 2019-ben szintén garantált a nyugdíjak értékállósága, miközben, a gazdaság teljesítményével összhangban, várhatóan ismét lesz nyugdíjprémium is. Jelentős könnyítést jelent majd a nyugdíjasok számára a foglalkoztatásában, hogy az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után nem kell szociális hozzájárulási adót és járulékokat fizetni – fűzte hozzá a miniszter.
Kérdésre válaszolva Varga Mihály megerősítette: a kormánynak nincs árfolyamcélja. A forint árfolyamának alakulása semleges a költségvetés folyamataira, ezért a forint utóbbi időben tapaszalt árfolyammozgása miatt nem kellett hozzányúlni a jövő évi büdzséhez – hangsúlyozta.
Egy másik kérdésre a miniszter elmondta: a cafeteriában történt változtatások az egyszerűsítést célozzák, egyébként több munkaadói szervezet is jelezte, hogy az eddigi rendszer túl bonyolult volt.

Forrás: MTI

Az idén 4, jövőre 3,2 százalékos növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság

0
Gazdasági növekedés 2018

A brüsszeli testület csütörtökön tette közzé előzetes nyári gazdasági előrejelzését, amelyben emlékeztetnek arra, hogy a GDP tavaly 4 százalékkal nőtt, míg 2016-ban 2,2, 2015-ben pedig 3,4 százalékos volt az emelkedés.
Mint írták, 2018 első negyedévében az előző negyedévhez képest 1,2 százalék volt a GDP növekedése. Ez főként az erős belső keresletnek volt köszönhető, az export bővülésének üteme azonban nem tudott lépést tartani az importkereslet emelkedésével. Kiemelték emellett, hogy a gazdasági hangulat derűlátó volt júniusig, a nemrégiben közzétett termelési adatok ugyanakkor némi lassulást jeleznek a második negyedévben. Rámutattak, az ipari termelés szintje egyenletes az év eleje óta, míg az építőipar teljesítményének emelkedése lassult.
A magánfogyasztás várhatóan idén is erősödni fog a növekvő foglalkoztatottság és a reálbérek dinamikus emelkedése nyomán. A beruházások szintje tovább fog nőni, amihez a magas kapacitáskihasználtság, az emelkedő állami tőkekiadások és az ingatlanpiac magára találása is nagyban hozzájárul.
A bizottsági szakértők szerint a belső kereslet jelenlegi ciklikus fellendülése azonban 2019-ben mérséklődni fog, ami a gazdasági növekedés lassulására vezet majd.
A belső kereslet ennek ellenére dinamikus marad, a külső környezet azonban kevésbé kedvezően alakul, ugyanis a főbb exportpiacokon tapasztalható enyhe visszaesés tartós lehet, és ennek következményeként a kivitel növekedésének üteme az új gyártókapacitások ellenére idén lelassulhat. Hangsúlyozták: az autóipar kiemelkedő szerepe érzékennyé teszi a magyar gazdaságot a világkereskedelmi vitákra, ami jelentős kockázati tényezőnek számít.
Az európai uniós tagállamok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát biztosító harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 2,9 százalékra nőtt éves szinten májusban az olajár-emelkedés és a forint gyengülése nyomán. Az inflációs ráta a tavalyi 2,4 százalék után idén 2,7 százalék, jövőre pedig 3,2 százalék körül várható – írta friss elemzésében a bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatósága (EcFin).
A szűk munkaerőpiac és a központi béremelések fenntartják a fizetések felfelé irányuló nyomását, s ez fokozatosan kihatással lesz a maginfláció szintjére is, így a HICP értéke valószínűleg 3 százalék környékén marad 2019-ben. Az újonnan tervezett közvetett adóintézkedések összesített hatása a jövő évben nagyjából semleges lesz az inflációra nézve  – közölték.

A Sparnál az idei tanévben 900 diák tölti szakmai gyakorlatát

0
Spar diákmunka

A tájékoztatás szerint a csaknem 13 ezer munkavállalót foglalkoztató Spar Magyarország 130 kereskedelmi iskola eladó, kereskedő, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, valamint húsipari termékgyártó diákjának biztosít gyakorlati képzőhelyet 140 szupermarketjében, 33 hipermarketjében és a Regnum Húsüzemben.
Az üzletlánc a megállapodásokat a teljes képzési időre köti, így két évre nyújt gyakorlati helyet a tanulóknak, akik heti 2-3 napot töltenek az üzletekben.
Az idei tanévben 452-en tettek szakmai vizsgát, 271 eladó, 121 kereskedő, 59 logisztikai és szállítmányozási ügyintéző és egy húsipari termékgyártó tanuló végzett.
A nyáron 400 új diák kezdi meg szakmai gyakorlatát, akik szeptembertől is folytatják üzleti jártasságuk elmélyítését. Ezen felül az ágazati képzésben részt vevő tanulók közül a vállalat a nyári szünet idejére – 105-160 óra közötti időtartamban – további 200 diák részére biztosít szakmai gyakorlatot.
Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője a társaság közleménye szerint kiemelte, hogy a szakemberhiányt a kereskedelmi szakma elismertségének növelésével, a leendő munkatársak magas színvonalú felkészítésével tudják mérsékelni.

 

Forrás MTI

MNB: a cél, hogy Magyarország is a legfejlettebb országok közé tartozzon

0
Gazdasági növekedés

A 180 pontos csomagot kedden adta át a jegybank a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak. A javaslatok célja a magyar gazdaságban – elsősorban a külső-belső egyensúlyi és adósságmutatókban, valamint a munkapiacon – kialakult pozitív trendek fenntartása mellett a termelékenység javítása, a teljes foglalkoztatás, valamint a demográfiai fordulat megalapozása
Baksay Gergely elmondta: úgy gondolják, a 180 pontos javaslat része lehet egy olyan reformcsomagnak, amelynek segítségével Magyarország egy-két évtizeden belül bekerülhet a legfejlettebb országok közé. Összesen 14 területen tettek javaslatokat, amelyeket két nagy csoportba lehet sorolni; az első a humántőke, ami Magyarországon a legjelentősebb erőforrás, a második pedig a kis- és középvállalatokat célzó gazdasági intézkedések.
Az MNB igazgatóságának vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megjegyezte, Magyarországon nagyon elaprózott a kis- és középvállalati struktúra, Németországhoz és Ausztriához képest túl sok a két-három főt foglalkoztató cég. Úgy vélte, ha sikerülne közelíteni az említett országok szerkezeti jellemzőihez, akkor jelentős fejlődést lehetne elérni.

 

Forrás: MTI

Bővíti budapesti irodáját a LogMeIn

0
Logmein Magyarország

A főként szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég kedden az MTI kérdésére közölte, hogy a bővítési terv a következő néhány évre vonatkozik. A most 400 fős budapesti iroda elsősorban a magyar szakemberek tudására épül, de a vállalat más országokból is szeretne új munkavállalókat toborozni, ahogy már az elmúlt években is érkeztek többek között Mexikóból, Indiából, Oroszországból, Portugáliából is mérnökök a magyar fővárosba – írták.
Hangsúlyozták, hogy az értékesítési és marketingtevékenység súlypontja a cég növekedésével mára Amerikába tolódott át, de továbbra is a budapesti a legfontosabb fejlesztőközpontjuk. A vállalat szakembereitől technológiai kreativitást és új gondolkodásmódot igényel a személyes digitális tér bővülése és az online eszközök térnyerése – tették hozzá.
Az eltérő gondolkodásmódok jelentőségét emelte ki a közlemény szerint a magyar fejlesztőközpont vezetője is. Láng András szerint a gyorsan fejlődő ágazat nem nélkülözheti a máshonnan érkező tapasztalatokat, hiszen a magyar szakemberek rendszerint ugyanazokon az egyetemeken hasonló tantervek alapján végeztek.
A bostoni központú, Magyarországon alapított LogMeIn mára 4 kontinensen 28 irodát működtet és 3500 embert foglalkoztat. Az utóbbi három év piaci felvásárlásaival a világ 10 legmagasabban jegyzett SaaS (software-as-a-service – szolgáltatott vagy lekérhető szoftver) vállalata közé jutott, 2017-es pénzügyi évének árbevétele megközelítette az 1 milliárd dollárt. Az idei első negyedévben az amerikai szabvány szerinti (GAAP) nettó eredménye megközelítette a 30 millió dollárt az egy évvel korábbi 18,56 millió dollárt követően.
Bill Wagner, a LogMeIn elnök-vezérigazgatója szerint a cég várakozáson felül teljesítette az év első három hónapját, ami hosszú távú stratégiára nézve is kedvező.

Forrás: Brainfactory Online Marketing Magazin

Ingyen-ügyvitel, a hasznos segítőtárs

0
vállalkozások ügyvitele

Bővebben; nézzünk egy aktuális témát;

 1. július 1-e fontos dátum a cégek életében, ettől a naptól kezdve élessé vált a 100 e Ft-t elérő, illetve ezen összeget meghaladó áfa tartalmú számlák esetében, a számla adatainak, elektronikusan, azonnali, kötelező jelleggel való jelentése a NAV felé. Elmulasztása komoly bírságot vonhat maga után. Az ingyen-ügyvitel oldalán számos opciót találhatunk az online adatközlési lehetőségekre. Számlázó programokat, melyek a megfelelő frissítésekkel „csípőből” végzik ezt a tevékenységet. De, természetesen megtalálhatjuk az ingyenes megoldásokat is, amely természetesen igen kedvező lehet minden vállalkozásnak, különösen, ha egy kezdő vállalkozásra gondolunk. Az ingyen-ügyvitel oldala olyan segítséget nyújthat, amely megkíméli Önt, a fölösleges netes keresgélésektől, hisz az oldal, bátran kijelenthetjük, hogy Magyarország legnagyobb, leghitelesebb ingyenes ügyviteli programokkal foglalkozó tematikus link gyűjteményével hasznos segítőtársunk lehet munkánkban. Éberen figyel a jogszabályi előírásokra, azok maradéktalan betartására, felhívja figyelmünket, ajánlatokkal/lehetőségekkel rukkol elő, a törvényi megfelelések betartására, programokat, szempontokat, összehasonlításokkal biztosítja számunkra a teljes körű törvényi megfelelést.

A 2018. július 1-től érvényben lévő törvény alapján az ingyen-ügyvitel, több neves cég által forgalmazott számlázó program bemutatásával, a számlázók NAV megfelelősége kapcsán, a törvényesség betartásának fontosságát emeli ki, az esetleges súlyos bírságok elkerülése érdekében.

Felhívja figyelmünket arra, hogy számlázó programunk megfelel-e, a jogszabályi követelményeknek, nézzünk utána, kövessük a NAV közleményeit a témában, említéseket tesz a piacon lévő, és teljes NAV biztonságot nyújtó számlázó programokról is többek között.

Nézzük, például:

– a www.szamlazz.hu, szolgáltatásai között megtalálhatjuk többek között a fizetős számlázó lehetőségeket, ezek a fizetős verziók természetesen végzik az előírt online adatközlési kötelezettségeket. De, jó tudnunk, hogy megtalálható az ingyenes változat is, amely hatalmas segítség lehet. Hisz az előírt törvényi előírásoknak eleget téve, ingyenesen teszi a dolgát. Ilyen a  számlázz.hu kínálatában található #free csomag, amely olyan előnyökkel rendelkezik az ingyenessége mellett, hogy nem kell telepítenünk, regisztráció után máris kezdhetünk vele dolgozni. „Perdöntő” tényező, hogy teljes NAV állóságot biztosít a felhasználónak.

– Említést tehetünk még, például, az www.ingyen-ugyvitel kínálatában szereplő www.clearadmin.hu ingyenes számlázójáról, amelyről jó tudni, hogy kifejezetten egyszerű kategóriát képvisel, kis és kezdő vállalkozásoknak teljesen megfelelhet, törvényi előírásoknak maradéktalanul eleget tesz.

A felsorolás nem teljes körű természetesen, amennyiben ellátogat a www.ingyen-ugyvitel oldalára részleteiben megtud egy helyen minden olyan lényeges dolgot, amely segítségére lehet az ügyviteli teendők rendkívül összetett, de ugyanakkor rendezett világában.

– Szintén az ingyen-ügyvitel, mint hasznos segítőtárs ebben a témában is felhívja figyelmünket, a NAV saját „gyártású” számlázó programjára, amelyet vállalkozóknak ingyenesen biztosít az adóhivatal. Olvashatunk arról is, hogy amennyiben a NAV által működtetett ingyenes, online számlázó többfajta, úgynevezett „különlegesebb”, szolgáltatásokkal is bővül, ez óriási versenyt hozhat a többi szoftverfejlesztő/forgalmazó cég életében is, és őszintén, ebből, mi felhasználónk jöhetünk ki talán a legjobban.

 

Mit is találunk az ingyen-ügyvitel, mint hasznos segítőtárs oldalán?

Az ingyen-ügyvitel ajánlataiban meghatározó, hogy a legjobb ár-érték arányú programokat kínálja számunkra, olyan forgalmazó cégektől, akik már bizonyítottak, akik munkáját felhasználói vélemények támasztják alá. Úgy gondoljuk, hogy egy jó „ajánlásnál” nem kell nagyobb/hatékonyabb reklám egy cégnek sem. A hitelesség, az, ami életbevágóan fontos egy cég életében. Ezt pedig csak kitartó, pontos, mindenre oda-figyelő munkával lehet elérni, illetve eredményeképpen kamatoztatni az eltelt idő függvényében.

Az ingyen-ügyvitel, a hasznos segítőtárs oldalán, ingyenes ügyviteli, illetve a legkedvezőbb ár-érték arányú programok között szemezgethetünk.

Találhatunk például:

 • Kettős könyvelő programot,
 • Bérprogramot,
 • Számlázó programot,
 • Raktár-készletkezelő programot,
 • Egyszeres, pénztárkönyv programot,
 • Naplófőkönyv programot,
 • Útnyilvántartó programot…, stb., az oldal folyamatos fejlesztés alatt, törvényi előírások maradéktalan nyomon követésével bővítve.

Aztán, ingyenes, de bátran kijelenthetjük, hogy profi lehetőségekkel is találkozhatunk.

Találunk, ingyenes verziókat:

 • Ingyenes számlázó programok,
 • Ingyenes bérprogramok,
 • Ingyenes házipénztár programok,
 • Ingyenes készletkezelő programok.. stb., állandó, fejlesztés, bővítések mellett, a jogszabályi követelmények betartását figyelembe véve.

 

Az ingyen-ügyvitel oldalán, – Szempontok – címszó alatt, olyan segítséget kaphatunk, amelyekben, működő/valós érvekkel alátámasztott szempontok alapján nyújt „baráti kezet” az ügyvitelei teendőink elvégzésében.

Nézzünk ezen szempontokból, amelyek mindenképpen támogathatnak döntésünkben, például:

 • Bér program választásánál mire kell mindenképpen ügyelnünk?
 • Hogyan válasszunk könyvelő szoftvert? Milyen elvárásaink kell, hogy legyenek vele szemben, mit kell, hogy nyújtson számunkra stb.?
 • Az integrált rendszerekről is kaphatunk egy átfogó, minden lényegesre kiterjedő bemutatkozó leírást.
 • Tárgyi eszköz programok fontos kritériumaira is felhívja figyelmünket az ingyen-ügyvitel oldala.
 • Milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy számlázó szoftverünk valóban megfelelő segítőtársuk legyen számlázói tevékenységünkben?
 • Vállalatirányító szoftverek sokoldalúsági világába is kaphatunk betekintést.. stb.

A felsorolás itt is természetesen változó, bővülő a jogszabályok maradéktalan nyomon követésével.

Az ingyen-ügyvitel oldal sokszínűségét, igazolja, az – Összehasonlítás – cím alatt lévő, felsorolások, ahol is több program összehasonlításába nyerhetünk betekintést, ár, érték arányú szolgáltatások stb. Találhatunk részletes tájékoztató/összehasonlítást a számlázó programokról, a könyvelő szoftverek kiválasztásáról stb., az alapos nyomon követő fejlesztések természetesen itt is meghatározóak.

Digitális marketing gyakornok

0

Téged keresünk ha, következetesen építed a jövődet ma, hogy Te lehess a holnap vezetője! Ha fontos számodra, hogy a munkaerőpiacon értékes gyakorlatot szerezz egy elit pénzügyi cégnél. Ha motivál, hogy a munkavégzésben sem térben, sem időben nem vagy bekorlátozva és aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezel. Ha otthonosan mozogsz a közösségi média területén és szívesen írsz blogot.

Mit nyerhetsz vele?

 • Értékes üzleti kapcsolatokat.
 • Kiváló ajánlólevelet egy elismert vállalattól.
 • Kiegészítő jövedelmet az egyetemi évek alatt.
 • Piacképes gyakorlati tudást marketing területen.
 • Szakmai rálátást stratégiai projektek tervezésére és megvalósítására.
 • Magabiztos kommunikációt és projektmenedzsment szemléletű gondolkodást.

Jelentkezz űrlapunk kitöltésével:

https://ufsgroup.hu/kapcsolat-tanacsadoi/

 

AKTUÁLIS

NÉPSZERŰ

emelkedő bérek

PM: több mint öt éve tart a keresetek emelkedése Magyarországon

Óriási eredmény, hogy több mint öt éve tart a keresetek emelkedése Magyarországon - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira pénteken.
emelkedő fizetések

KSH: májusban 10,9 százalékkal nőttek a keresetek

A teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete májusban 327 500 forint volt, 10,9 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
növekvő bérek

Elemzők: kétszámjegyű maradhat a bérnövekedés idén

Lassul ugyan a bérnövekedés üteme, mégis mintegy tíz százalékos vagy azt meghaladó bérnövekedésre számítanak idén éves átlagban az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők.
költségvetés 2019

Költségvetés – Varga: a jövő évi büdzsé az ország biztonságának megőrzésére és a növekedésre...

Az elfogadott jövő évi költségvetés középpontjában Magyarország biztonságának megőrzése, a gazdasági növekedés fenntartása, a családok támogatása és a teljes foglalkoztatás elérése áll - mondta a pénzügyminiszter a pénteki zárószavazás után tartott sajtótájékoztatón, az Országházban.
Gazdasági növekedés 2018

Az idén 4, jövőre 3,2 százalékos növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság

Valamelyest javította az Európai Bizottság a magyar bruttó hazai termék (GDP) növekedésére vonatkozó prognózisát, a szervezet idén 4 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági bővülésre számít Magyarországon a korábban várt 3,7, illetve 3,1 százalékkal szemben.